A rántott csirke így tökéletes lesz! A hús megpuhul, a bundája is mámorító! A család rajong érte!
Hozzávalók:2 db 50-60 dkg-os csirke
1 dkg só
6 dkg liszt
2 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg zsír
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk. A szárnyak közé beszorítjuk a májat és a zúzát. A májat hegyes villával szurkáljuk meg, akkor sütés közben nem fröcsköl a zsírban. A csirkét megsózzuk és lisztbe, felvert tojásba, morzsába mártjuk. A zsírt felforrósítjuk és a darabokat a forró zsírba helyezzük; amint színesedni kezdenek, a hevítést mérsékeljük és fedő alatt, lassan sütjük, hogy a csont körüli része is átsüljön. A megpirult darabokat megfordítjuk és továbbsütjük szép pirosra. A megsült darabokat papírszalvétára szedjük, melegen tartjuk. A csirke kisütése után a zsírban ropogósra sült petrezselyemlevéllel díszítjük.
Forrás: ketkes.com