40 dkg főzőkolbász,
2 szikkadt zsemlecipó,
10 dkg trappista sajt,
kb. 1 dl tej,
2 evőkanál olaj,
2 fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
frissen durvára őrölt bors,
csipetnyi oregano (vagy rozmaring),
3 evőkanál ketchup.
A kolbász bőrét lehúzzuk, és a húsát ledaráljuk. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, az olajban megfonnyasztjuk, a darált kolbászt hozzáadjuk, és kevergetve két-három percig sütjük. A tűzről levéve a tejet beleöntjük, ketchuppel, borssal, oregánóval és tört fokhagymával ízesítjük. A másik fél vöröshagymát és a kicsumázott paprikát vékony karikákra vágjuk. A zsemlecipók aljáról és a tetejéről is egy jó ujjnyi vastag szeletet levágunk. A többit két-három centi vastag lapokra szeljük, a kolbászkrémmel megkenjük, a hagyma- és paprikakarikákkal, a reszelt sajttal megszórjuk, majd tepsin egymás mellé fektetve, a forró sütőbe toljuk.
Forrás:ketkes.com

