30 dkg búzadara,
3,5 dl tej,
1 tojás,
10 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1-1 csomag vaníliás cukor és sütőpor,
a tepsi kikenéséhez zsír meg liszt; tölteléknek lekvár.
A búzadarát előző este felforralt, szobahőmérsékletű tejbe áztatjuk. Másnap a tojással, a sütőporral, a cukorral meg a vaníliás cukorral, a darált dióval és összekeverjük ( a tésztát tetszés szerint dúsíthatjuk egy maréknyi mazsolával), és egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tolva, öt percig erős majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. Elég sokáig sül át, ezért ha a teteje barnulni kezdene, alufóliával takarjuk le. Deszkára borítva hűtjük ki, és két lapba vágva, vastagon megtöltjük lekvárral.
Forrás:bidista.com