2,5 dl lágy vaj
1 dl cukor
1/2 teáskanál vaníliás cukor
5 dl liszt
360 g sárgabarackdzsem
2 tojásfehérje
1/2 teáskanál mandulaeszencia
2,5 dl porcukor
1 dl reszelt mandula
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Beletöltjük egy 32×22 cm-es kivajazatlan tepsibe. 15 percig sütjük. Rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt süteménylapot megkenjük a dzsemmel. Egy közepes tálban lágy habbá verjük a tojásfehérjéket a mandulaeszenciával. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, sima habbá verjük. A dzsemre kenjük. Megszórjuk mandulával. 15-20 percig sütjük 180 fokon. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. 2,5 cm-es kockákra vágjuk. Kakaóporral, fahéjjal is megszórhatjuk.
Forrás:ketkes.com