Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 tojás
10 dkg cukor
20 dkg zsír
10 dkg cukor
20 dkg zsír
1 kis doboz tejföl
A töltelékhez:
1200 g meggy
3 tasak vaníliás pudingpor
cukor
őrölt fahéj
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük. Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport.
Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény!
Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára. Ezután két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Ráborítjuk a meggyes masszát, egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre
200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
A töltelékhez:
1200 g meggy
3 tasak vaníliás pudingpor
cukor
őrölt fahéj
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük. Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport.
Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény!
Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára. Ezután két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Ráborítjuk a meggyes masszát, egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre
200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Még melegen megszórjuk porcukorral.