loading...
Legfrisseb receptek:

Rákóczi túrós


Hozzávalók:A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg teavaj
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
csipet só
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 tojássárgája
2 evőkanál méz
5 dkg mazsola
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
A tojáshabhoz:
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
pár csepp citromlé
baracklekvár

Elkészítés:Linzertésztát készítek a fenti hozzávalókból, kézzel a tepsibe nyomkodom. A kb. 1,5 cm vastagságú tésztát félig megsütöm. A tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, majd erre rásimítom a kikevert túrókrémet. A túrókrémbe méz helyett cukrot is lehet tenni (a mennyisége ízlés dolga). A tojásfehérjét a pár csepp citromlével habbá verem, majd hozzáadagolom a cukrot. Gőz felett még tovább verem a habot, így nem fog összeesni. A hab felét a túrókrémre simítom, a másik felét kinyomózsákba teszem, s berácsozom vele a sütemény tetejét. Az így kialakult rombuszokat baracklekvárral kitöltöm. A süteményt visszateszem még a sütőbe, s lassú tűzön szárítom.