loading...
Legfrisseb receptek:

Habos isler


Hozzávalók:
Tésztához 
60 dkg liszt
fél citromból nyert citromhéj
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
2-3 teáskanál őrölt fahéj

Habhoz 
4 db tojásfehérje
fél dl víz
30 dkg cukor
fél citromból nyert citromlé

Csokoládémázhoz: 
10 ek étolaj
10 dkg tortabevonó

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig.
A hűtés után kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, világos színűre sütjük az islereket.