30 dkg liszt
1 csipet só
1 db tojás
15 dkg vaj
12 dkg krémsajt
5 ek porcukor
2 ek tejföl
A töltelékhez:
10 dkg felaprított étcsokoládé
6 dkg cukor
0,75 dl tejszín
2,5 dl sárgabaracklekvár
1 csomag csokoládés pudingpor
Elkészítés:
Morzsoljuk össze a lisztet a vajjal, majd adjuk hozzá a sót. A krémsajtot keverjük simára a tejföllel, a tojás sárgájával és a cukorral. Adjuk a vajas liszthez, és gyúrjuk rugalmas tésztává. Lefedve pihentessük a hűtőben 45 percig.
A töltelékhez forraljuk fel a tejszínt a cukorral. Keverjük simára a lekvárt a pudingporral, majd adjuk a tejszínhez, és főzzük sűrűre. Hagyjuk kissé kihűlni, majd olvasszuk fel benne a csokoládét.
Osszuk a tésztát négy részre, és nyújtsuk őket 20 cm-es körökké. Az egyik lapot kenjük meg a töltelék felével úgy, hogy a tészta peremén 0,5 cm üresen maradjon. Itt kenjük meg a felvert tojásfehérjével. Helyezzünk rá egy másik tésztalapot, és nyomkodjuk össze őket. Vágjuk 8 cikkre a kört, és tekerjük fel a cikkeket kiflivé. A megmaradt tésztalapokból és töltelékből készítsünk ugyanígy még 8 kiflit, és süssük őket a 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig.