Hozzávalók:A tésztához:
10 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
1 dkg élesztő
4 (közepes) tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
30 dkg liszt
pici só
langyos tej (kb. 2 dl)
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
pici só
Valamint:
kb. 10 dkg sárgabaracklekvár
kb. 5 dkg durvára aprított dió
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, a kevés tejben feloldott élesztőt és a többi hozzávalót. Annyi langyos tejjel keverjük ki, amennyitől könnyen keverhető tésztát kapunk. A tésztát jól kidolgozzuk, zsiradékkal kikent közepes tepsibe simítjuk, majd langyos helyen 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát kb. 25 percig sütjük.
A sütőből kivesszük, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, megszórjuk a dióval, és további kb. 15 percig sütjük.
Teljes kihűlés után vizes késsel szeleteljük és kínáljuk.