Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
30 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 dl tej
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tábla csokoládé
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tábla csokoládé
2 dkg élesztő
2 darab tojás
lekvár
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztához a lisztet margarinnal és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk 10 dkg cukrot cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, 2 tojás sárgáját és egy teáskanál szódabikarbónát. Az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk majd négy egyforma lapra, a sütőlemez méretére nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének egyharmad részével. Majd ráhelyezzük a második és a harmadik lapot, amit hasonlóképpen töltünk meg.
Végül a tetejére tesszük a negyedik lapot, amit villával megszúrunk, majd 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ezután elkészítjük a csokoládémázat. Két kanál olajban gőz felett megolvasztunk egy tábla csokoládét. A tésztára öntjük, elsimítjuk és hagyjuk jól megdermedni.
Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.
2 darab tojás
lekvár
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztához a lisztet margarinnal és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk 10 dkg cukrot cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, 2 tojás sárgáját és egy teáskanál szódabikarbónát. Az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk majd négy egyforma lapra, a sütőlemez méretére nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének egyharmad részével. Majd ráhelyezzük a második és a harmadik lapot, amit hasonlóképpen töltünk meg.
Végül a tetejére tesszük a negyedik lapot, amit villával megszúrunk, majd 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ezután elkészítjük a csokoládémázat. Két kanál olajban gőz felett megolvasztunk egy tábla csokoládét. A tésztára öntjük, elsimítjuk és hagyjuk jól megdermedni.
Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.