loading...
Legfrisseb receptek:

Esterházy csirkeragu


Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
A páchoz:
1 vöröshagyma, durvára szeletelve
kb. 2 evőkanál mustár
3 babérlevél
bors
olaj
Valamint:
1 nagyobb vöröshagyma - finomra aprítva
20 dkg sárgarépa - kockázva
20 dkg fehérrépa - kockázva
1 dl száraz fehérbor
3 dl tejföl
2 babérlevél
citromlé
kb. 1 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
őrölt bors
pici cukor


Elkészítés:
Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. (Az sem baj, ha két éjszakát pácolódik.)

Másnap eltávolítjuk belőle a hagymát, a babért, majd egy szélesebb teflon serpenyőt felforrósítunk, és a pácos-olajos húst benne jól átforgatjuk, majd fedő nélkül pároljuk, és megvárjuk, amíg a hús a levét elveszíti. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget, a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd együtt dinszteljük pár percig. Beledobjuk a babért, meglocsoljuk a borral, és kevés vízzel, lefedve takarékon puhára pároljuk.

A tejfölből és a lisztből kevés vízzel (attól függ, mennyi mártást szeretnénk) habarást készítünk, az ételt behabarjuk. Mustárral, pici cukorral és kevés citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.