Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
5 dl olaj a sütéshez
1 egész nagy csirkemell filé
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott kk só
Bundához:
2 nagyobb tojás
1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb fokhagyma)
2 púpos ek liszt
2 ek tej
0,5 kk só
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az olajat egy tálba felforrósítjuk.
Egy másik tálkában a bundához a tojásokat a sóval, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, kevés tejjel lazítjuk. Beleforgatjuk a csirkedarabokat.
Ha már elég forró az olaj, akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a mell darabokat és a forró olajba engedjük. Pár perc alatt a közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Fokhagymás bundában sült csirkefalatok
Hozzávalók:
5 dl olaj a sütéshez
1 egész nagy csirkemell filé
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott kk só
Bundához:
2 nagyobb tojás
1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb fokhagyma)
2 púpos ek liszt
2 ek tej
0,5 kk só
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az olajat egy tálba felforrósítjuk.
Egy másik tálkában a bundához a tojásokat a sóval, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, kevés tejjel lazítjuk. Beleforgatjuk a csirkedarabokat.
Ha már elég forró az olaj, akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a mell darabokat és a forró olajba engedjük. Pár perc alatt a közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.