loading...
Legfrisseb receptek:

Gyros pizza


Hozzávalók / 2 adag:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
0.5 ek só
7 g instant élesztő
0.5 ek barna cukor
2 ek olívaolaj (extra szűz)
325 ml víz

A gyroshoz:
15 dkg kígyóuborka
0.8 dl görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
0.5 ek majonéz
1 csepp citromlé
10 dkg paradicsom
1 kis db lilahagyma
10 dkg sajt
25 dkg csirkemell filé
1 ek olívaolaj
gyros fűszerkeverék ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:

Először tzatzikit készítünk: a 10 dkg uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. A fokhagymákat fokhagymaprésen kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az uborkához, majd sózzuk. Ráöntjük a joghurtot, majonézt, citromlét, és összekeverjük.
A csirkemellet felvágjuk apróra, és gyros fűszerkeverékkel ízesítjük. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megsütjük rajta a húst.
Az 5 dkg uborkát, paradicsomot, és lilahagymát vékony karikákra vágjuk.
A pizzatésztán egyenletesen eloszlatjuk a tzatzikit, majd rátesszük az uborkát, a paradicsomot, a lilahagymát, és a megsütött húst.
A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a pizzát.
Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.