1 tojás
3 dkg zsír
4 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
1 ek méz
2,5 ek tej
45 dkg liszt
Töltelék:
30 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl tej
3,5 ek búzadara
ribizli,- vagy málnaíz
Tetejére:
étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit (a liszten kívül) gőz fölött simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb. 2mm vastagra kinyújtjuk. 4 egyenlő nagyságú lapot sütünk gáztepsi hátulján, 180 fokon.
A krémhez szükséges alapanyagokból sűrű tejbegrízt főzünk. Megtöltjük a lapokat, középre kerül a lekvár, alulra-felülre pedig a tejbegríz.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és rákenjük a tetejére. 1 napig (vagy egy éjszakát) hűvös helyen tartsuk, hogy a süti összeálljon.
Másnap szeletelve fogyasztható!