loading...
Legfrisseb receptek:

Sütés nélküli puncskocka






Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
1 evőkanál kakaópor
1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz

Elkészítés:
Elkészítés: A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük.

A babapiskótát összetörjük, 3- 4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótára öntjük a forró lekvárt, összekeverjük, és 15×25 cmes, fóliával bélelt formába simítjuk. Hűlni-dermedni hagyjuk.

Amikor kihűlt, mázat készítünk a zacskón megtalálható használati utasítás szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.