Hozzávalók:A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
A sziruphoz:
3 dl víz
3-4 evőkanál baracklekvár
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
6 evőkanál rum
2 evőkanál porcukor
A tésztához:
30 dkg porcukor
6 tojássárgája
1 citrom leve és lereszelt héja
fél csomag sütőpor
25 dkg liszt
12 dkg olvasztott margarin
6 tojásfehérje kemény habbá verve
A mázhoz:
1 csomag főzés nélküli puncs ízű pudingpor
2 evőkanál tej
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
Elkészítés:
A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk 4 tojásból, 4 evőkanál cukorból és 4 evőkanál lisztből, a masszát 1 evőkanál kakaóval ízesítjük, s előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk.
A sütemény tésztájához 30 dkg porcukrot 6 tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk 1 citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütőporral elegyített 25 dkg liszttel, belecsurgatunk 12 dkg olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a 6 tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget a gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük.
A sárga piskótatészta széleit körbevágjuk, a lehulló darabokat is kockára vágjuk, és a kakaós piskótával összekeverjük, leöntjük a következő sziruppal: 3 dl vízben elkeverünk 3-4 evőkanál baracklekvárt, 1 citrom lereszelt héját és kifacsart levét, 6 evőkanál rumot és 2 evőkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk 2 lap közé tölteni.
Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.
A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Szeletelve tálaljuk.