Hozzávalók:
1/4 liter tej,
30 g élesztő,
100 g mazsola,
160 g vaj,
6 tojássárgája + 2 tojásfehérje,
380 g liszt,
csipet só,
hámozott mandula
loading...
Elkészítés:Habosra kikavart 160 g vajból, 100 g cukorból, 6 tojássárgájából, 380 g lisztből, csipetnyi sóból, kb 1/4 liter tejből és kevés langyos tejben cukorral és liszttel felfuttatott 30 g élesztőből tésztát gyúrunk, amelyet fakanállal addig verünk, amíg hólyagos lesz és a kanálról leválik.
Ekkor 2 tojásfehérje habját és 100 g mazsolát belekeverve, vajjal jól kikent és liszttel behintett, valamint hámozott mandulával kirakott formába tesszük, és meleg helyen letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Középmeleg sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük, majd a sütőből kivéve kiborítjuk, és porcukrot szitálunk rá.