Száraz összetevők:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
17,5 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
15 dkg csokipasztilla (vagy apróra vágott étcsoki)
Folyékony összetevők:
2,5 dl tej
1 dl étolaj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikabónát, a cukrot, a kakaóport és a csokipasztillát. Egy másik tálban összekeverjük a folyékony összetevőket: a tejet, az étolajat, a vaníliakivonatot és a tojást. Ezután a folyékony keveréket hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz, kissé elkeverjük, de nem kell túl sokáig.
Formákba öntjük, és 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Forrás: mindmegette.hu