loading...
Legfrisseb receptek:

Áfonyás pite


Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
4 tojás
30 dkg áfonya
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl
1,5 dl natúr joghurt
2 evőkanál. zsemlemorzsa
2 dl tejszín

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, 10 dkg cukorral és 1 tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.

Az áfonyát átválogatjuk, szűrőkanálban vízbe mártjuk, lecsepegtetjük.

A maradék 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a joghurtot, majd beleforgatjuk a tojáshabot.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát tepsi nagyságú tésztalappá nyújtjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, belesimítjuk a tésztalapot. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával, az áfonyával, és rálocsoljuk a tejfölös tojást. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, a felszeletelt sütit ezzel tálaljuk.