loading...
Legfrisseb receptek:

Áfonyás-túrós batyu


Hozzávalók:
250 ml tej
20 g friss élesztő
2 ek kristálycukor
350 g liszt
1 csipet só
50 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
A töltelékhez:
200 g túró
1 db citrom lereszelt héja
100 g kristálycukor
2 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
100 g áfonya

Elkészítés:
A tejet langyosítsuk meg, majd szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk tálba a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Öntsük az élesztős tejet a lisztre, sózzuk meg, és miközben összegyúrjuk, apránként adjuk hozzá az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát letakarva kelesszük legalább 30 percig meleg helyen.


A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével alaposan keverjük ki. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. Halmozzunk mindegyiknek a közepére 1 ek tölteléket, majd osszuk el rajtuk az áfonyát. A sarkokat felcsippentve és összenyomva formázzunk belőlük batyukat, és kenjük le azokat a villával elhabart tojássárgájával. Kelesszük még 15 percig a tepsiben, és süssük a 180 fokos sütőben 30 percig.