loading...
Legfrisseb receptek:

Afrikai harcsa Esterházy módra


Hozzávalók:
60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé

2 ek finomliszt
6 ek olaj
1 púpozoztt evőkanál vöröshagymakrém vagy 1 db vöröshagyma
1 dl fehérbor
késhegynyi őrölt fekete bors
1 db babérlevél
1/2 csokor petrezselyem
2db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 tk mézes mustár
1/2 citrom
2 ek kapribogyó
1,5 dl tejföl

Elkészítés:
A halfilét megmossuk, letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka. Ehhez csipeszt használjunk, majd sózzuk meg.

Ezután a lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegtetni. A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk.

Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig. A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, mustárral, és fél citrom levével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.

Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé adagoljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.