loading...
Legfrisseb receptek:

Ananászos csirkemell sajtos besamellel


Hozzávalók:
2 db filézett csirkemell
1 konzerv ananászkarika

bors
ételízesítő
liszt
kevés olaj a hús elősütéséhez
A besamelhez:
diónyi vaj
3 púpozott evőkanál liszt
4 dl tej
szerecsendió
kevés fehérbors
kevés őrölt kömény

ételízesítő
20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, majd lisztbe mártom, és kevés olajon elősütöm. Kivajazott tepsibe teszem szépen egymás mellé. Mindegyik tetejére 1-1 karika ananászt helyezek.

A besamelhez a vajat felforrósítom, majd beleteszem a lisztet, és kevés ideig keverem, majd felengedem a tejjel, belereszelek fél kávéskanálnyi szerecsendiót, hozzáadom a fehérborsot, a sót, az ételízesítőt, kevés őrölt köményt, és összeforralom, majd a végén belekeverem a reszelt sajt felét.

Ezt mártást rákanalazom az ananászkarikára, és a tetejét meghintem a maradék sajttal. Szép pirosra sütöm. Rizzsel (akár mazsolással) nagyon finom.