loading...
Legfrisseb receptek:

Aranygaluska


Hozzávalók:
2 személynek:
2,5 dkg porcukor
25 dkg liszt
2,5 dkg vaj
2 dkg élesztő
csipet só
1 tojás
1,2 dl tej
Valamint:
12 dkg darált dió
cukor
A vaníliaöntethez:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:
Összedolgozzuk a lisztet a porcukrot, a vajat, az élesztőt, a sót, a tojást és 1,2 dl tejet. Simára dagasztjuk, majd 30 percet meleg helyen kelesztjük.

Ha letelt a 30 perc, a tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan kivajazunk egy tortaformát, a kiszaggatott tésztát szorosan egymás mellé rakosgatjuk, majd cukros darált dióval megszórjuk. tegyük. Keverjük össze a diót egy kis cukorral, és szórjuk meg vele a tésztát. Kelesszük meleg helyen még 30 percig.

A megkelt galuskát 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben elkészítjük a pudingot, amit nem hagyunk nagyon megsűrűsödni.

Ha megsült a galuska, a vaníliás öntettel tálaljuk.