loading...
Legfrisseb receptek:

Aranyrizzsel rakott karalábé


Hozzávalók:

4 nagyobb vagy 8 kisebb fej karalábé
2 db leveskocka
4 evőkanál vaj
20 dkg rizs
1 pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
füstölt sajt
törött bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karalábét kockákra vágjuk, majd vajon megpirítjuk és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot és egy leveskockát. Közben a rizst kevés vajon megpirítjuk, felöntjük 3 dl forró vízzel, beletesszük a leveskockát, és puhára főzzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával bőven meghintjük. A karalábét a rizzsel rétegezve a tálba szedjük, és a rétegek közé füstölt sajttal elkevert tejfölt teszünk. Sütőben 15-20 percig sütjük. Gazdagíthatjuk csíkokra vágott, üvegesre pirított szalonnával is.