Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
zöldségalaplében főtt zöldségek - a hagymafélék nélkül, de aki szereti, keveset azokból is adagolhat hozzá (sárgarépa, burgonya, csicsóka, zeller stb.) - összesen kb. 40 dkg
2 kis ágacska rozmaring
3 dkg vaj
kb. 1 dl az alapléből
1/2 -1 dl tej (aki még krémesebb ízekre vágyik, tejszínnel is helyettesítheti)
só
bors
kevés frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A levesben puhára főtt zöldségeket mély tálban a vajjal, az apróra vágott rozmaringlevelekkel, egy kevés sóval, szerecsendióval burgonyatörővel összetöröm, az állagától (és a felhasznált zöldségek víztartalmától) függően kevés tejet adok hozzá, ha szükséges, tovább fűszerezem.
Tálra halmozom, rozmaringlevelekkel díszítve tálalom.
Aromás zöldségpüré
Hozzávalók:
zöldségalaplében főtt zöldségek - a hagymafélék nélkül, de aki szereti, keveset azokból is adagolhat hozzá (sárgarépa, burgonya, csicsóka, zeller stb.) - összesen kb. 40 dkg
2 kis ágacska rozmaring
3 dkg vaj
kb. 1 dl az alapléből
1/2 -1 dl tej (aki még krémesebb ízekre vágyik, tejszínnel is helyettesítheti)
só
bors
kevés frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A levesben puhára főtt zöldségeket mély tálban a vajjal, az apróra vágott rozmaringlevelekkel, egy kevés sóval, szerecsendióval burgonyatörővel összetöröm, az állagától (és a felhasznált zöldségek víztartalmától) függően kevés tejet adok hozzá, ha szükséges, tovább fűszerezem.
Tálra halmozom, rozmaringlevelekkel díszítve tálalom.

