Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
1 kg füstölt csülök (csont nélkül értendő)
2 konzerv vesebab (vörös, amerikai bab)
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
50 dkg burgonya
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
majoranna
bazsalikom
bors
édesnemes paprika
babérlevél
őrölt szerecsendiót
őrölt köménymag
csípős piros arany paprikakrém
szárított petrezselyem
balzsamecet
tejföl
Elkészítés:
A füstölt csülköt, a burgonyát és a zöldségeket apró kockákra
(1 cm-nél inkább kisebb, mint nagyobb) vágjuk. A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csülköt, és pár percig kevergetjük, sütjük, majd vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára főzzük.
Ezután beletesszük az apró kockára vágott zöldségeket, majd pár perc múlva a burgonyát és a babot, és ekkor még öntünk alá annyi vizet , amennyi szükséges. A lényeg, hogy jó sűrű levest kapjunk.
1 evőkanál étkezési keményítőt 1 deci vízzel simára keverünk, és a levesbe csurgatjuk, folytonos keveréssel, kissé behabarjuk.
Sót ne rakjunk bele külön, mert a füstölt csülök már kellőképpen sós így is! Fűszerként 2 db gulyásleves kockát, teáskanál majorannát és bazsalikomot, mokkáskanál borsot, 1 evőkanál édes paprikát, 2-3 szem babérlevelet, csipet őrölt szerecsendiót, 2 mokkáskanál őrölt köménymagot, és pici csípős piros arany paprikakrémet, szárított petrezselymet teszünk bele, majd a legvégén egy gyűszűnyi balzsamecettel ízesítjük.
A fűszerekkel már csak 1 percig forraljuk, ezután picikét állni hagyjuk, hogy érjenek az ízek.
Bőséges tejföllel tálaljuk. Házilag elkészített csipetkével még finomabb!
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
1 kg füstölt csülök (csont nélkül értendő)
2 konzerv vesebab (vörös, amerikai bab)
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
50 dkg burgonya
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
majoranna
bazsalikom
bors
édesnemes paprika
babérlevél
őrölt szerecsendiót
őrölt köménymag
csípős piros arany paprikakrém
szárított petrezselyem
balzsamecet
tejföl
Elkészítés:
A füstölt csülköt, a burgonyát és a zöldségeket apró kockákra
(1 cm-nél inkább kisebb, mint nagyobb) vágjuk. A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csülköt, és pár percig kevergetjük, sütjük, majd vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára főzzük.
Ezután beletesszük az apró kockára vágott zöldségeket, majd pár perc múlva a burgonyát és a babot, és ekkor még öntünk alá annyi vizet , amennyi szükséges. A lényeg, hogy jó sűrű levest kapjunk.
1 evőkanál étkezési keményítőt 1 deci vízzel simára keverünk, és a levesbe csurgatjuk, folytonos keveréssel, kissé behabarjuk.
Sót ne rakjunk bele külön, mert a füstölt csülök már kellőképpen sós így is! Fűszerként 2 db gulyásleves kockát, teáskanál majorannát és bazsalikomot, mokkáskanál borsot, 1 evőkanál édes paprikát, 2-3 szem babérlevelet, csipet őrölt szerecsendiót, 2 mokkáskanál őrölt köménymagot, és pici csípős piros arany paprikakrémet, szárított petrezselymet teszünk bele, majd a legvégén egy gyűszűnyi balzsamecettel ízesítjük.
A fűszerekkel már csak 1 percig forraljuk, ezután picikét állni hagyjuk, hogy érjenek az ízek.
Bőséges tejföllel tálaljuk. Házilag elkészített csipetkével még finomabb!
Címkék:
leves