Hozzávalók:
30 dkg tarkabab
30 dkg füstölt császárszalonna
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1/2 paprika
zellerzöld
petrezselyemzöld
1 db krumpli
só
pirospaprika
1 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A babot előző este érdemes hideg vízbe beáztatni, így előbb puhára fő majd.
A zöldségféléket megpucoljuk, ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a szalonnát kisebb kockákravágkuk. Egy fazékba beletesszük a babot, az összes zöldségfélét, a felkockázott szalonnát és az egész krumplit (krumpli magába szívja a puffasztó dolgokat). Felöntjük bőséges mennyiségű vízzel, ízesítjük, és lassú tűzön puhára főzzük.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, megszórni a pirospaprikával. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük egy kevés levessel, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Jól kiforraljuk, és még pár percig főzzük.
Tálalás előtt az egész krumplit, a vöröshagymát és a zöldségzöldeket kiszedjük a levesből, majd úgy kínáljuk.