loading...
Legfrisseb receptek:

Babos káposzta füstölt csülökkel cipóban


Hozzávalók:
1 db füstölt csülök (80-90 dkg)
60 dkg savanyú káposzta
20 dkg tarkabab
3 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
3 gerezd fokhagyma

50 dkg-os cipó/fő
őrölt pirospaprika
20 dkg hús
1 pohár tejföl

Elkészítés:
A babot előző nap megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt vízbe tesszük, felforraljuk, levét leöntjük (félrerakjuk), és friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.

A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a babot és a pirospaprikát. Néhány percig együtt pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult, beletesszük a káposztát, a húst, szükség esetén további csülöklét öntünk rá. Zúzott fokhagymával ízesítve puhára főzzük.

A csontjáról lefejtett csülköt felkockázzuk. Levágjuk a cipó tetejét, és kézzel kiszedjük a belsejét.

Tálaláskor a cipóba merünk a babos káposztából, tejfölt kanalazunk rá, és erre rakjuk a kockára vágott csülköt.