Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
25 dkg szeletelt bacon
45 dkg tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
só
őrölt bors
ételízesítő
olaj
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk. Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, majd a csirkemájakat egymás mellé fektetjük. Pici sóval, őrölt borssal megszórjuk, majd az áttört fokhagymával és a paprikaőrleménnyel elkevert tejföllel leborítjuk. Tetejére helyezzük a szeletelt bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Bacon alatt sült fokhagymás-tejfölös csirkemáj
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
25 dkg szeletelt bacon
45 dkg tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
só
őrölt bors
ételízesítő
olaj
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk. Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, majd a csirkemájakat egymás mellé fektetjük. Pici sóval, őrölt borssal megszórjuk, majd az áttört fokhagymával és a paprikaőrleménnyel elkevert tejföllel leborítjuk. Tetejére helyezzük a szeletelt bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.