Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1/2 fej saláta
50 dkg uborka
50 dkg paradicsom
1 dl tejszín
2 dl tejföl
kevés olívaolaj
10 dkg trappista sajt
só
szárnyas fűszerkeverék
esetleg pirított kenyérkocka
Elkészítés:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát.
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót.
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, azonnal fogyasztható.

