Hozzávalók:
1 kg marha felsál
3 dl száraz vörösbor
300 g sűrített paradicsom
3 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 teáskanál szárított szurokfű
2 teáskanál lisztes vaj (Beurre manie)
3 teáskanál cukor
só
bors
olaj
A tésztához:
500 g tetszőleges tészta
1 kaliforniai vagy pritamin paprika
1 póréhagyma
vaj
Elkészítés:
A húst 1 centiméter vastag szeletekre vágjuk, lisztbe forgatjuk, és elősütjük. A lábasban visszamaradt anyagokat a vörösborral feloldjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket.
Ha felforr, belehelyezzük a hússzeleteket, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. A főzés végén hozzáadjuk a lisztes vajat és besűrítjük.
A tésztát megfőzzük és a vajban fonnyasztott póréhagymával illetve pritaminpaprikával összekeverjük.
Forrón tálaljuk.