loading...
Legfrisseb receptek:

Cseresznyés pite


Hozzávalók:
12 dkg cukor
45 dkg liszt
1 db tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
1 csipet só
A töltelékhez:
1 teáskanál fahéj
10 dkg cukor
80 dkg magozott, felezett cseresznye
1 csomag vaníliás pudingpor
Valamint:
fahéjas porcukor a hintéshez
morzsa a szóráshoz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, és berakjuk a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. A cseresznye levét kinyomkodjuk, felfogjuk egy kis lábosba. Annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 dl folyadék legyen. Elkeverjük a pudingot 2 evőkanál cukorral, és megfőzzük a lében. A sűrű pudinghoz keverjük a maradék cukrot és a cseresznyét, valamint a fahéjat. A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy nagyobb legyen az alulra eső rész. Kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk, majd 180 fokon 5-6 percig elősütjük. Megszórjuk egy kis morzsával, majd rá kenjük a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk, rátesszük, ezt is megszurkáljuk, és mehet vissza a sütőbe kb. 20-25 percre. Amikor kihűlt, felkockázzuk, és fahéjas porcukorral meghintjük.