loading...
Legfrisseb receptek:

Csevapcsicsa


Hozzávalók:
5 személynek:
30 dkg darált zsíros sertéshús
2-3 evőkanál jéghideg víz (lehet szódavíz is)
70 dkg darált zsíros marhahús
1 mokkáskanál szódabikarbóna
fél kiskanál őrölt feketebors
kicsit kevesebb, mint 1 csapott evőkanál só
1 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
A sütéshez:
2-3 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
puha kenyér
lilahagyma

Elkészítés:
A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.

Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk.

Amikor a grillrostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.

Köretként karikákra vágott lilahagymát (amit legalább fél nappal tálalás előtt enyhén besózunk, hogy az ereje elillanjon) és puha kenyeret kínálunk hozzá.