Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
A bundához:
3 evőkanál étkezési keményìtő
1 evőkanál olaj
6 evőkanál liszt
1 db tojás
1,5 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
A mázhoz :
4 evőkanál szezámmag
4 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
1. A csirkemellet felkockàzzuk, sózzuk.
2. Egy nagyobb tàlba tesszük a lisztet, a keményìtőt, a sót, a tojàst, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszàt kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta.
Beleforgatjuk a húskockàkat.
3. A màzhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezàmmaggal.
Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy làngon aranybarnàra sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./
Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezàmmagos màzba, és tàlalhatjuk is.