loading...
Legfrisseb receptek:

Csirkehúsos-zöldséges tortilla


Hozzávalók:
tortilla lapok
A töltelékhez:
2 gerezd fokhagyma
2 db csirke felsőcomb
2 db sárgarépa
frissen őrölt bors
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 marék zöldbab
1 marék zöldborsó
1 db zöldpaprika

kevés csilipehely
kevés olívaolaj

Elkészítés:
A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben félig megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Bőrét lehúzzuk, és a comb húsát felcsíkozzuk.

Serpenyőben kevés olívaolajon a hosszában csíkokra vágott hagymát megpároljuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát. Néhány kanállal teszünk hozzá az imént elkészített csirkehús alapléből, majd a csirkecsíkok, a zöldbab, a zöldborsó, a csilipehely és a szétnyomott fokhagyma is a serpenyőbe kerül. Kevés borsot őrlünk rá, és fedő alatt pároljuk 5 percig. Mielőtt készre főne a ragunk, a felcsíkozott paprikát is beletesszük, és rövid ideig együtt főzzük lassú tűzön.

A tortilla lapokat száraz serpenyőben átforrósítjuk, majd kanalazunk rájuk a raguból, feltekerjük, tálaljuk.