loading...
Legfrisseb receptek:

Csőben sült brokkoli


Hozzávalók 2 személyre:
3 tojás
1 csomag (40 dkg) fagyasztott brokkoli
15 dkg füstölt sajt (de trappista is lehet)
A besamel mártáshoz:
1 dl tejföl
5 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dl tej

őrölt szerecsendió

Elkészítés:
10 perc alatt főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg őket és karikázzuk fel. Közben enyhén sós vízben pároljuk meg a brokkolit, vagy felbontatlan állapotban dobjuk be a mikróba a zacskót és felolvasztás után még 4 percig mikrózzuk alacsony fokozaton.
Közben készítsük el a besamel mártást:
5 dkg vajat olvasszunk fel egy kis lábosban, adjuk hozzá a lisztet, és csináljunk belőle világos zsemleszínű rántást, ízesítsük sóval és egy késhegynyi szerecsendióval, majd óvatosan öntsük fel a tejjel és keverjük simára. Sűrítsük be, de ne annyira, hogy megálljon benne a kanál. Húzzuk le a tűzről, és óvatosan keverjük hozzá a tejfölt is.

Egy kb. 1,5 literes hőálló kerámiatálat vékonyan vajazzunk ki. Terítsük egy sorba a brokkolit, majd a tojásszeleteket, és öntsük nyakon a besamel mártással. A végén reszeljük a tetejére a sajtot. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon 15 percig süssük, amíg a sajt ráolvad teljesen.