loading...
Legfrisseb receptek:

Cukkinis lasagne


Hozzávalók:
50 dkg cukkini
20 dkg lágy sajt vagy krémsajt
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
10 levél lasagne tészta
20 dkg kemény sajt
4 dkg vaj
bors ízlés szerint
1 kis fej vöröshagyma
2 mogyoróhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés:
1. Lobogó sós vízben pár perc alatt kettesével megfőzzük a lasagne-leveleket, majd lecsepegtetjük.

2. A megtisztított cukkini végeit levágjuk, majd az egyik felét karikára, a másik felét csíkokra vágjuk.

3. Nagyon apróra vágjuk a hagymát és a mogyoróhagymát. Felezzük meg, helyezzük el két serpenyőbe, hozzáadva fele-fele arányban az olajat és a vajat. Az egyik serpenyőbe tegyük bele a kerekre vágott cukkinit, a másikba a csíkokra vágott cukkinit. Pirítsuk meg, adjunk hozzá sót, borsot és petrezselymet. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá néhány kanál vizet. Tegyük át a csíkokra vágott cukkinit egy másik tálba, és adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük össze.

4. Két levél lasagnét helyezzünk egy kivajazott, hőálló edénybe, tegyünk rá a krémsajtos cukkinit, majd helyezzünk rá másik két levél lasagnét, arra a kerekre vágott cukkinit és a reszelt kemény sajtot. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a lasagne, majd a tetejére krémsajtos cukkinit teszünk. Végül szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és sütőben süssük 200 fokon 20 percig.