Hozzávalók / 12 adag:
40 dkg finomliszt
5 dkg zabpehely
20 dkg nádcukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
2 tk szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
10 dkg aszalt gyümölcsök (meggy)
150 g joghurt (natúr)
2 dl tej
12.5 dkg margarin
2 db tojás
1 csipet só
Elkészítés:
Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk.
Egy tálba beletesszük a száraz alapanyagokat és egy villával elvegyítjük. Hozzáadjuk a csokit és az aszalt meggyet is.
A tejet kis lángon melegedni tesszük és belekockázzuk a margarint. Folyamatosan kevergetjük, hogy elolvadjon, de nem szabad túlságosan felmelegíteni.
A tűzről levéve beleütjük a tojásokat és azokat is elkeverjük benne.
A száraz alapanyagokra öntjük a joghurttal együtt, és gyors mozdulatokkal átkeverjük a tésztát.
Nem kell sokáig kevergetni, csak épphogy összekeveredjen.
A formákat papírral béleljük ki és kb. 3/4 részig töltjük a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. 24 db lesz belőle.
Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk.
Egy tálba beletesszük a száraz alapanyagokat és egy villával elvegyítjük. Hozzáadjuk a csokit és az aszalt meggyet is.
A tejet kis lángon melegedni tesszük és belekockázzuk a margarint. Folyamatosan kevergetjük, hogy elolvadjon, de nem szabad túlságosan felmelegíteni.
A tűzről levéve beleütjük a tojásokat és azokat is elkeverjük benne.
A száraz alapanyagokra öntjük a joghurttal együtt, és gyors mozdulatokkal átkeverjük a tésztát.
Nem kell sokáig kevergetni, csak épphogy összekeveredjen.
A formákat papírral béleljük ki és kb. 3/4 részig töltjük a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. 24 db lesz belőle.