loading...
Legfrisseb receptek:

Pudingos almás pite recept



Hozzávalók:

Tésztához:
400 g liszt
250 g margarin
200 g szorbit, vagy porcukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
kevés tej

Töltelékhez:

1-1,5 kg alma
kevés őrölt fahéj
pár csepp citromlé
300 g édesítő (szorbit), vagy kristálycukor
víz2 csomag vaníliás pudingpor



Elkészítése:

A margarint a lisztbe morzsoljuk, eldolgozzuk a szorbittal (cukor), a tojással, a vaníliás cukorral, a sütőporral, csipetnyi sóval és kevés tejjel összeállítjuk.

1/3 – 2/3 arányban kettéosztjuk. Az almát felkockázzuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), kevés vízben főzzük ízlés szerinti állagúra. (Én kicsit keményebben szeretem az almát.) Pár csepp citromlével, kevés őrölt fahéjjal, szorbittal (cukor) ízesítjük, majd összekeverjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített pudinggal.

Kivajazott formába simítjuk a tészta nagyobbik részét. Széleit megformáljuk, majd az almás, pudingos keveréket rátöltjük. Ráterítjük a megmaradt kisimított tésztalapot. Széleit villával, vagy ujjal megnyomkodjuk, közepét a villával megszurkáljuk.

Tetejét kevés felvert tojással megkenjük, és közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, tetejére is szitálhatunk szorbitot, vagy porcukrot, de ez nem muszáj! A szorbit kicsivel durvább szemű, mint a porcukor, de a kristálycukornál finomabb. Édesítő ereje a cukorral egyenértékű.