loading...
Legfrisseb receptek:

A legegyszerűbb tojás nélküli Ischler recept! Lekvárral ragasztva, csokival bevonva… fenséges!


Hozzávalók:

14 dkg porcukor
rumaroma
28 dkg liszt
28 dkg vaj
15 dkg darált mandula, vagy dió
lekvár (a ragasztáshoz)

A tetejére:
25 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
dióbél


loading...
Elkészítése:
A lisztet, a darált mandulát, vagy diót, a porcukrot, a vajat és az aromát egy tálba tesszük, meggyúrjuk a tésztát. Fóliával lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben nagyjából 13 perc alatt megsütjük. Mikor kihűltek, lekvárral összeragasztjuk őket. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményeket bevonjuk vele. Dióval, reszelt narancshéjjal díszítjük. Legalább egy éjszakán át pihentetjük, majd fogyasztjuk.