Hozzávalók kb 30-35 db bonbonhoz:
2 dl tej
8 dkg vaj
8 dkg cukor
2 ek búzadara
12 dkg kókuszreszelék
1 kk kókuszaroma
csipet só
Bevonáshoz:
25 dkg csokoládé
2 ek olaj
2 ek olaj
loading...
Elkészítése:A tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc).
Fóliával kibéleltünk egy tálcát és kb 2 cm vastagon elsimítjuk rajta kókuszos masszánkat. Teljesen hűtsük le, majd bevonás előtt, tetszőleges formájú bonbonokra vágjuk.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és folyékony állapotában belekeverjük az étolajat.
Fogpiszkáló segítségével mártogassunk és rácsra téve csepegtessük le a felesleges csokoládét.
Kevés kókusz reszelékkel díszíthetjük, majd mikor kissé megszilárdul a csoki, hűtőbe tesszük a bonbonokat (így megakadályozzuk a zsiradék kicsapódását a csokoládén :)
Forrás:receptneked.hu