Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg vaj
1 rúd vanília
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1 cs sütőpor
1,7 dl vörösbor
20 dkg barna cukor
10 dkg étcsokoládé
28 dkg liszt
5 dkg kandírozott narancshéj
1/2 kk őrölt fahéj
A mázhoz:
szeletelt mandula
5-5 dkg ét- és tejcsokoládé
pár csepp olaj
1/2 dl tejszín
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral és a vanília kikapart magjával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább verjük.
A lisztet a kakaóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sütőporral elkeverjük és a habos vajhoz adjuk. Majd beleöntjük a bort is és elkeverjük. A csokoládét durvára vágjuk és a narancshéjjal együtt a tésztához adjuk.
Kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
Ha kihűlt elkészítjük a mázat. A kétféle csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a tejszínt. Ezzel vonjuk be a kuglófot majd szeletelt mandulával díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Az alábbi kuglóf már tavaly is a karácsonyi menü desszertjeként szerepelt és úgy döntöttem idén is megtartom ezt a hagyományt, mert minden ízében a karácsonyt idézi. Remélem sikerül hozzá kedvet csinálnom és a ti listátokra is felkerül majd. Gasztroajándéknak is tökéletes
Csokis kuglóf vörösborral
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg vaj
1 rúd vanília
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1 cs sütőpor
1,7 dl vörösbor
20 dkg barna cukor
10 dkg étcsokoládé
28 dkg liszt
5 dkg kandírozott narancshéj
1/2 kk őrölt fahéj
A mázhoz:
szeletelt mandula
5-5 dkg ét- és tejcsokoládé
pár csepp olaj
1/2 dl tejszín
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral és a vanília kikapart magjával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább verjük.
A lisztet a kakaóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sütőporral elkeverjük és a habos vajhoz adjuk. Majd beleöntjük a bort is és elkeverjük. A csokoládét durvára vágjuk és a narancshéjjal együtt a tésztához adjuk.
Kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
Ha kihűlt elkészítjük a mázat. A kétféle csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a tejszínt. Ezzel vonjuk be a kuglófot majd szeletelt mandulával díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Az alábbi kuglóf már tavaly is a karácsonyi menü desszertjeként szerepelt és úgy döntöttem idén is megtartom ezt a hagyományt, mert minden ízében a karácsonyt idézi. Remélem sikerül hozzá kedvet csinálnom és a ti listátokra is felkerül majd. Gasztroajándéknak is tökéletes
Címkék:
csokis,
sütemények

