loading...
Legfrisseb receptek:

Képviselőfánk


Hozzávalók:

A krémhez
1 evőkanál margarin
cukor ízlés szerint
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília

A tetejére
1 teáskanál cukor
1 csomag habfixáló
3 dl tejszín
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

A kenéshez
1 db tojás

A tepsi kikenéséhez
margarin
liszt

A tésztához

1,5 dl víz
20 dkg margarin
15 dkg liszt
6 db tojás
1 csipet só


loading...
Elkészítés:



1.A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és amikor a margarin elolvadt, a lisztet beleszórjuk. Állandóan kevergetve addig (2-3 percig) főzzük, amíg a tészta az edény falától elválik.

2.Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve jól kidolgozzuk.

3.A masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 cm távolságra egyforma, kb. pingponglabda-nagyságú gömböket formálunk kanállal. (Vigyázat, megnő a négyszeresére!)
4.A tetejüket felvert tojással megkenjük és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lángon (210 °C) kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig sütjük. Közben, főleg az első negyed órában a sütőajtót nem nyitjuk ki, egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütőt lezárjuk, a fánkocskákat még 5-10 percig szárítjuk.
5.Amíg sül a fánk, a tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet. Ha kész belekeverünk egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl, kb. 5 percenként megkeverjük, nehogy "bőrös" legyen.
6.A hideg tejszínhez hozzáadjuk a cukrot és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint felverjük.
7.A kihűlt fánkok tetejéről egy kalapot levágunk. Az alsó részbe a vaníliakrémet kanalazunk, majd a cukrozott tejszínhabot rápúpozzuk (nyomózsákból a legszebb) és a kalapot ráillesztjük.