Hozzávalók:
5-6 közepes burgonya
50dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
2 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 paradicsom
1 póréhagyma
só-bors-szerecsendió
olaj a sütéshez
Besamelmártás:
10dkg vaj
5 dl tej
ízlés szerint só,szerecsendió
7 dkg liszt
Kevés olajon póréhagymát pirítunk, majd rátesszük a darált húst. Sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval fűszerezzük, majd együtt pirítjuk tovább.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az 1cm-es szeletekre vágott padlizsánt.
Leitatjuk róla a felesleges olajat.
Serpenyőben kevés olajon megsütjük a vékony szeletekre vágott burgonyát.
Leitatjuk róla a felesleges olajat.
Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,lisztet teszünk rá,felöntjük tejjel és habverővel kevergetjük míg besűrűsödik. Sóval borssal szerecsendióval ízesítjük.
Az így elkészített alapanyagokat egy tűzálló tálba rétegezzük. Alulra burgonya kerüljön majd hús, padlizsán,besamelmártás,burgonya. Így rétegezzük míg el nem fogynak a hozzávalók.
Tetejére paradicsomszeleteket, bazsalikomlevelet teszünk, majd reszelt sajtot.
Sütőben készre sütjük.