loading...
Legfrisseb receptek:

Eckler süti



Kezdőknek is bátran ajánlom ezt a sütit, hiszen nincs vele sok gond, mégis garantáltan be lehet érte zsebelni az elismerést :-)

Hozzávalók:

2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
3,5 dl habtejszín
400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér

Bevonat:
45 g vaj
3 evőkanál tej
45 g kakaópor
150 g porcukor

loading...
Elkészítés:

Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral, majd megfőzzük és kihűtjük. A habtejszínt felverjük és belekeverjük a pudingba.

Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből.

A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet.

Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön.

Bevonat:

Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom).

Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.


Forrás: ketkes.com