loading...
Legfrisseb receptek:

Kinder Maxi King házilag!


Hozzávalók:

Krém:
5 ek cukor
5 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tej
1,5 csomag zselatinpor
8 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

Karamellszósz:
12 dkg cukor
2,5 dkg vaj
csipet só
2 ek ví
0,75 dl Meggle cukrászhab(habtejszín)
1/4 csomag zselatinpor

További hozzávalók:
1 cs ostyalap
10 dkg vaj
2 ek méz
10-15 dkg tört pörkölt mogyoró (sótlan)
1,5 dl tej
30 dkg tejcsoki

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval.


Egy recept, ami egy pillanat alatt körbejárta a netet! – Kinder Maxi King házilag!


loading...
Elkészítése:


Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tesszük, hogy megszilárduljon.


A karamellszószhoz kis fazékban feltesszük főni a cukrot a vízzel. Aranybarnára karamellizáljuk. Férehúzzuk, óvatosan hozzáadjuk a vajat, sót, tejszínt és a csomagolás alapján előkészített zselatint. Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatosan keverjük, összemelegítjük. Félretesszük, de nem szabad hűteni, mert a zselatin megköt benne. Ha mégis kezdene sűrűsödni, akkor nyugodtan melegíthetünk rajta.


A krémhez a kétféle cukrot a tejhez adjuk. Elkészítjük a zselatinport a csomagolás szerint, majd ezt is hozzákeverjük a tejhez. Folyamatos kevergetés közben melegítjük a tejet, addig amíg a zselatin felolvad. Lehűtjük langyosra. Addig a tejszínt kemény habbá verjük. A langyos tejbe apránként belekeverjük a tejszínhabot, óvatosan, jól elkeverjük. Félretesszük.
A langyos tejben elkeverjük a mézet. Az ostyalapokat megforgatjuk. A mézes tejjel meglocsoljuk, de ne áztassuk el.


Elkezdjük a rétegezést. 3 lapra teszünk a tejkrémből és csorgatunk rá, karamellszószt is, majd a maradék ostyalapokra elosztjuk a krémet és a lapokat egymásra tesszük. Kicsit megnyomkodjuk, hűtjük.