loading...
Legfrisseb receptek:

Amerikai csokis pite


HOZZÁVALÓK
12,5 dkg vaj (és a tepsihez)
10 dkg porcukor
25 dkg liszt (és a nyújtáshoz)
2 db tojássárgája

A töltelékhez:
25 dkg tejcsokoládé
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
3 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 dl tej
1-2 ek meggylikőr

loading...
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük habosra a vajat a porcukorral és 1 csipet sóval. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint 2 ek hideg vizet, és dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe.
Lisztezett felületen nyújtsuk a piteformánál nagyobb körré a tésztát. Simítsuk a kivajazott formába, a peremét nyomkodjuk meg kissé, az alját pedig szurkáljuk meg villával. Pihentessük 15 percig, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a tölteléket: aprítsuk fel a kétféle csokoládét, a vajat vágjuk kockára. Főzzük fel a tejszínt a porcukorral és 1 csipet sóval, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a csokoládékat és a vajat, és kevergetve olvasszuk fel. Végül öntsük hozzá a tejet, és ízesítsük a likőrrel. Kevergessük addig, amíg szép fényes krémet nem kapunk, majd öntsük a krémet a tésztára, és hagyjuk megszilárdulni.

Forrás: mindmegette.hu