loading...
Legfrisseb receptek:

Gyümölcstorta


Hozzávalók: 
5 csésze málna, 
3/4 csésze porcukor, 
1/4 csésze friss narancslé ( 1 nagyobb narancsból ), 
10 dkg mascarpone sajt, 
1 1/4 csésze hideg tejszín, 
1/2 teáskanál vanília kivonat, 
20-24 db feltördelt babapiskóta, 
2 1/2 csésze áfonya





Elkészítés: 
Fogjunk egy kapcsos tortaformát, tegyünk az aljába és az oldalába sütőpapírt. A málnát szórjuk meg egy kanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponet keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá a málna egyrészét, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és a málna másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
Végül pedig szórjuk meg áfonyával, és tegyük a hűtőbe egy kis időre. Ezután vegyük le róla a tortaformát és a sütőpapírt, és élvezzük a mennyei hideg ízeket.