Hozzávalók:
5 csésze málna,
3/4 csésze porcukor,
1/4 csésze friss narancslé ( 1 nagyobb narancsból ),
10 dkg mascarpone sajt,
1 1/4 csésze hideg tejszín,
1/2 teáskanál vanília kivonat,
20-24 db feltördelt babapiskóta,
2 1/2 csésze áfonya
só
Elkészítés:
só
Fogjunk egy kapcsos tortaformát, tegyünk az aljába és az oldalába sütőpapírt. A málnát szórjuk meg egy kanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponet keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá a málna egyrészét, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és a málna másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
Végül pedig szórjuk meg áfonyával, és tegyük a hűtőbe egy kis időre. Ezután vegyük le róla a tortaformát és a sütőpapírt, és élvezzük a mennyei hideg ízeket.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá a málna egyrészét, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és a málna másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
Végül pedig szórjuk meg áfonyával, és tegyük a hűtőbe egy kis időre. Ezután vegyük le róla a tortaformát és a sütőpapírt, és élvezzük a mennyei hideg ízeket.
Forrás: mindenegybenblog.hu