loading...
Legfrisseb receptek:

Mexikói chilis bab


Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg darált pulykahús
1 konzerv hámozott paradicsom
1 doboz vörös babos, kukoricás konzerv
1 konzerv fehér bab
ketchup
Piros Arany
só, bors, oregánó
paprika
chili
olaj

loading...
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg és karikázd fel, illetve zúzd össze, majd pirítsd meg egy kevés olajon egy mélyebb serpenyőben
Tedd bele a darált húst, sózd, borsozd, paprikázd, szórd meg a chilivel és az oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, egy jó adag ketchupot és négy evőkanál Piros Aranyat.
Ha kell, adj hozzá egy kevés vizet, és rotyogtasd egy fél óráig.
Ezután öntsd hozzá a megmosott és lecsepegtetett fehér- és vörösbabos konzervet is. Forrald össze, és még melegen tálald. Tetejére reszelj egy kevés sajtot.
Köretnek tehetsz mellé rizst, de magában is nagyon finom.
Használhatsz száraz babot is a főzéshez, ezt viszont már a főzés előtti napon be kell áztatnod és kicsit több ideig kell főznöd.