HOZZÁVALÓK
A tésztához:
50 g zabpehelyliszt
50 g mandulaliszt
Szódabikarbóna
60 g kakaópor
50 g nyírfacukor
60 g olvasztott vaj
1 tojás
A töltelékhez:
3 doboz Philadelphia light sajtkrém
2 tojás
150 g tejföl
150 g natúr joghurt
150 g nyírfacukor
fél rúd vanília kikapart magja
20 dkg meggy
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
1tk fahéj
loading...
ELKÉSZÍTÉSA tészta száraz hozzávalóit elkeverjük és a tojással, vajjal összegyúrjuk, majd tortaformába nyomkodjuk. 170 fokon elősütjük.
A Philadelphia light sajtkrémet, a tojást, a tejfölt, a natúr joghurtot, a nyírfacukrot, a fél vaníliarúd kikapart magját t jól elkeverjük robotgéppel. A meggyet fahéjjal, cukorral és 3 evőkanál vízzel sűrűre főzzük, majd rummal ízesítjük. A meggyet kísérjük és az elősütött lapra szórjuk!
Ráöntjük a masszát, majd a tetejére locsoljuk a meggy levét. Márványosra mintázzuk. 170 fokon sütjük 40 percig.
Forrás: mindmegette.hu